Program

— Last ned program her! — (med forbehold om mindre endringer)

Last ned sammendrag her!

Program

Det faglige programmet vil bestå av plenarforelesninger, enkeltforedrag i seksjoner, paneler, og et forum for kreativ og innovativ forskningsledelse.  I tillegg vil vi tilby et variert faglig-sosialt og kulturelt program.

Plenarforedragsholdere

Pål Kolstø, Universitetet i Oslo, Norge: «‘Europa’, ‘Balkan’, og andre merkelapper: Sørøst-Europeas symbolske geografi i endring»

Barbara Lönnqvist, Åbo akademi, Finland: «Historia och fiktion»

juhani

Juhani Nuorluoto, Uppsala Universitet, Sverige: «Ljudförändringarnas mekanismer och orsaker i slaviskan»

Tine Roesen, Aarhus Universitet, Danmark: «Vilkår og udfordringer for en ny russisk kulturfilologi»

Forum for kreativ og innovativ forskningsledelse

På konferansens siste dag (lørdag) vil vi arrangere et åpent forum for kreativ og innovativ forskningsledelse, særlig myntet på den yngre generasjon nordiske slavister. Formålet er å inspirere til nytenkning omkring forskning og forskningsledelse, fagoverskridende samarbeid og nettverksbygging. Seminaret består av  Jorunn Øklands forelesning «Gode rammebetingelser: Klosteret, landsbyen eller hønsehuset?» og et panel med deltakelse av Per-Arne Bodin, Atle Grønn, Laura Janda, Ingunn Lunde, Jens Nørgård-Sørensen, moderert av Martin Paulsen (UiB). Forumet blir organisert som et plenararrangement åpent for alle konferansedeltakere.

jorunno

Jorunn Økland, Universitetet i Oslo: «Gode rammebetingelser: Klosteret, landsbyen eller hønsehuset?»

Faglig-sosialt og kulturelt program

Det sosiale/kulturelle programmet inkluderer blant annet en kommunal mottakelse i de historiske Schøtstuene i Bergen sentrum torsdag 8. august (busstransport t/r), konsert 9. august med Fliflet/Hamre, og halvdags-ekskursjon søndag 11. august med veteranbåten MS Midthordland.